Japanski ZEN vrtovi

Japanski-vrt

29.04.2017.

Japanski vrtovi su napravljeni kako bi bili prostor za meditaciju i uživanje. Sve je počelo kao mali prostor koji se pravio za elitu Japana, da bi se sklonili od ratova i bili u miru; a sada je to način života i duboko ukorenjena kultura. Zbog toga nije teško razumeti zašto je ideja o japanskom vrtu toliko značajna. U svetu, gde se sve kreće brzo i u životu gde su i najmanje sitnice stresne – imati mesto za „produvavanje“ misli i pronalaženje inspiracije je mnogo bitno nego ikada pre.
Iako izgled japanskog vrta varira u zavisnosti od toga ko ga pravi, teorija pravljenja ovog vrta bi trebala da bude ista: Kreiranje sopstvenog Zen raja. Kreiranje sopstvenog japanskog vrta može izgledati kao jednostavna ideja, ali u stvari nije. To je umetnička forma koja se mora prostudirati da bi bila savršena. Srećom, ovakvi vrtovi se vole i ima ih oduvek, tako da su izvori nepresušni za one koji žele da stvore svoju Zen oazu. Nemojte oklevati da pogledate radove drugih. Gledati šta su dizajneri napravili u prošlosti, može biti odlična inspiracija za budućnost. Japanski vrtovi su izgrađeni na očekivanju smirenosti i inspiracije.
Razumevanjem antičkih temelja japanskih vrtova je najbolji početak kada je reč o uključivanju jednog u vaš dom. Kombinacija kulture i tradicije je neophodna kada razmišljate o kreiranju Zen prostora. Napravite korak napred i pogledajte vašu baštu iz drugačijeg ugla, kako biste dobili najbolje rezulatate.
Za pravljenje ovog umetničkod dela je potrebno dosta vremena,umeca i iskustva ali su prednosti japasnkog vrta značajne na kraju rada. Ne samo da ćete imati prostor koji će vam donositi mir, već ćete i naučiti istoriju iza svedenog dizajna, koji će vašem vrtu dati značaj i svrhu, baziranu na duboko ukorenjenoj istoriji kulture. Rasadnik Eden vam moze ponuditi projektovanje i izradu japanskih vrtova, kamenjara, fontana i jezeraca kao i odrzavanje istih.