Travnjaci kao oaza

25.02.2017.

Travnjaci nisu samo obicne zelene povrsine, to su oaze narocito u gradovima- ”betonskim gigantima” jer unose deo prirode u svakodnevni zivot urbanog coveka. Ne samo da sluze za uzivanje i relaksaciju, njihova ekoloska vrednost je od velikog znacaja. Travnjaci koliko lepo mogu izgledati u vasem dvoristu ili oko vase vikendice, toliko dobro mogu izgledati i oko vaseg poslovnog prostora. Svaki poslovni prostor bi trebao da ima svoju malu zelenu oazu. Time dajete primer brige o ekoloskom znacaju zeleninih povrsina.
Mi, u rasadniku EDEN, vec 25 godina proizvodimo zelene oaze i dostavljamo ih do vas u bilo kojem delu Srbije. Nalazišta najkvalitetnijeg livadskog travnatog busena, vezana su za okolinu srednjeg toka reke Tamiš, odnosno regioni srednjeg i južnog Banata. U odredjenim seoskim Mesnim zajednicama, zakupljuju se u svrhu skidanja tepih travnjaka, za to predvidjene površine. Pre same eksploatacije livade, trava se pokosi kosilicom, a zatim mašinskim putem skida sa debljinom zemljišnog sloja 4-6 santimetara. Na ovaj način, zona korenovog sistema plemenitih trava je sačuvana, dok koren korova istovremeno biva uništen… Nakon toga, trake trave se skraćuju na približnu dužinu od 1 metar, pa se zatim uroljaju i utovaruju u prevozno sredstvo. Širina trake treve je 33 santimetra. A u uslugu ukljucujemo i pripreme tla, nivelacije terena, prvo zalivanje kao i valjanje trave.
Moramo napomenuti i da je odrzavanje i zalivanje travnjaka od veoma velike vaznosti, stoga od sada u Edenu nudimo sisteme automatskog zalivanja. Od početka prolećne sezone, počinjemo sa projektovanjem i ugradnjom najsavremenijih sistema za automatsko zalivanje vrtova, travnjaka, parkova i svih drugih zelenih površina!
Sistemi su zasnovani na nekoliko kontrolnih podataka, tako da obezbeđuju idealne uslove na svim tipovima zemljišta i u svim mikroklimatskim parametrima. Projektovanje i ugradnja ovih sistema,
zasnovano je na višedecenijskom LIČNOM ISKUSTVU u podizanju i gajenju vrtova i travnjaka, na teritoriji cele Srbije!